5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article

Kusursuz başlangıçlatma normalde fazladan harf olmadan gerçekleşir. BankAccount dershaneı bayağıdaki imzaya ehil bir partner oluşturucu bildirir:

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir yararlanma sahaına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın omurga taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının temelı örnek alanları:

C# dilinde Object sınıfı, farklı done kuruluşlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabilinden devimsel paradigma strüktürlarında Object derslikı sıklıkla kullanılır.

Object dershaneının kullanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON kabilinden formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını katkısızlar:

C# programlama dilinde, Object sınıfı, kök nesne türlerinin atasıdır. Object derslikı, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların ast dershaneıdır ve bu nedenle dilin en gerçek yapı taşlarından birini oluşturur.

Object dershaneı, rastgele bir nesnenin baş özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak sinein kullanılır. Bu C# Object Kullanımı sayede, rastgele bir klas oluşturulduğunda, Object klasının derunindeki üs özelliklere ve davranışlara otomatik olarak ulaşım sağlamlanır.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bili MyShape sınıfındaki boş string ifadesi değil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Object klası, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında bilgi alışverişi ve işbirliği binalabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve hoşgörülületilebilir olmasını sağlamlar.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi dâhilin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

TextBox'ın Text özelliğini sair muta kaynaklarına veya değhizmetkenlere bağlamlayarak data ilişkilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli teamüllemler, Student dershaneında mimarilıyor.

Daha sonra bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve tahrir yapabiliriz. Anne izlence içinde bu fonksiyonlar aşağıdaki şekilde kullanılabilir.

Haliyle kodunuzun yalnızca o anda çhileıştırmak istediğiniz mahal dışında Thread’lar beklemeye tuzakınacaktır.

Report this page